Kave

Gledajući sve različite metode miješanja, prženja i pripreme zrna, klimu, vrijeme i tla koja utječu na okus, kava je znanost za sebe.
Najzastupljenije vrste kava, arabica i robusta, razlikuju se karakterom. Arabica je glatka, aromatična kava, a robusta teža i gorča kava.
Cilj prženja kave je omogućiti savršenu ravnotežu okusa, u kombinaciji s ugodnom aromom i šalicom punom užitka.
Tijekom procesa prženja, složene rafinirane promjene okusa odvijaju se u zrnu. Postoje tri različite glavne vrste stupnjeva prženja: slabiji, srednji i jači.
Slabije pržena kava proizvod je srednje smeđeg zrna suhe površine i blagog okusa limuna i orašastih plodova, uz određenu slatkoću.. Srednje pržena kava je malo tamnija, masnija i ima jak, potpun neutralan okus s više ravnoteže, vrlo snažne arome, savršena harmonija slabije i jače pržene kave.
Jače pržena kava, najtamnija je i ima izrazito jak okus, idealna za espresso.

 
ARABICA
CLASSIC
GOLD

Arabica

Kava koja daje krajnji doživljaj okusa. Tamno je pržena i bogata okusom, izrađena od 100% arabica zrna najbolje kvalitete. Spremnik je mase 150 grama, što odgovara pripravku 184 standardna napitka.

Classic

Klasična tamna kava s jasnim karakterom. Okus je intenzivan, snažan. Spremnik je mase 175 grama, što odgovara pripravku 115 standarnih napitaka.

Gold

Mješavina kave skladnog i profinjenog okusa. Dizajnirana od posebno odabranih vrsta kava, klasično prženih. Spremnik je mase 175 grama, što odgovara pripravku 115 standardnih napitaka.


 
AROMA
ESPRESSO GRANDE
CAPPUCCINO GRANDE

Aroma

Kava bogatog, lagano oporog okusa koji dugo traje. Ova mješavina arabice i robuste ima vrlo ugodan miris. Spremnik je mase 175 grama, što odgovara pripravku 115 standardnih napitaka.

Espresso grande

Jače pržena kava bogatog okusa, tamne boje. Kremasta, dobar izbor za spravljanje cappuccina i macchiata. Spremnik je mase 150 grama, što odgovara pripravku 82 standardnih napitaka.

Cappuccino grande

Punog okusa, slađi s predivnom, mekom pjenom. Spremnik je mase 320 grama, što odgovara pripravku 26 standardnih napitaka.